Dettol Handzeep Pompje Aloe Vera 250ml 5011417558416

De effecten van COVID-19 op de vraag naar drogisterij artikelen

Van der Tang Trading beleeft als groothandel in drogisterijartikelen een zeer dynamische periode. Sinds de wereldwijde COVID-19 uitbraak zien wij een sterke stijging in de vraag naar drogisterijartikelen. De drogisterijen, online drogisterijen, specialistische groothandels en stuntwinkels die we beleveren kunnen de vraag soms bijna niet aan. De markthandelaren hebben het moeilijk gehad toen tijdens de lockdown de markten werden afgelast en sommige exporteurs hebben last gehad van lockdowns in diverse landen. Maar overall is de vraag naar drogisterijartikelen sterk gestegen. 

Drie grote effecten

We zien hierbij eigenlijk drie effecten. Ten eerste verkopen we nu artikelen die we hiervoor niet of nauwelijks verkochten. Denk hierbij aan mondkapjes, handgel, faceshields en handschoenen . We hebben in onze shop een nieuwe categorie toegevoegd voor deze artikelen: COVID-19

Een tweede effect is dat artikelen die we al wel verkochten nu veel harder lopen. Denk hierbij aan handzeep, handcrème en schoonmaakartikelen   

Een derde effect noemen wij het “hamstereffect”. Dit effect deed zich voornamelijk voor tijdens de eerste lockdown in maart. De vraag naar bulkverpakkingen pampers, vaatwastabletten, wasmiddelen en wc-papier explodeerde. Nu we medio Oktober 2020 weer in een gedeeltelijke lockdown komen is het de vraag of dit effect zich gaat herhalen.

Vragen of advies nodig?

Als u vragen hebt of advies nodig hebt voor uw (online) drogisterij, stuntwinkel, groothandel, export of marktkraam, aarzel niet en neem contact op met uw voordeelgroothandel Van der Tang Trading.